Nieuws

LCG-rassenonderzoek wintertarwe 2022

Er werd dit seizoen (2021-2022) op 6 locaties, waarvan 1 in de kustregio, in Vlaanderen een LCG-rassenproef wintertarwe geoogst. Hierin werden 28 verschillende rassen beproefd, waaronder 5 hybride rassen.  Met een gemiddelde opbrengst van 14,4 ton/hectare in het binnenland en 11,5 ton/ha in de kustregio werden mooie opbrengstcijfers genoteerd dit jaar. Ook het hectolitergewicht tekende met een gemiddelde van 80,9 kg een goed eindresultaat op. Qua ziektegevoeligheid ... Lees meer »

LCG-rassenonderzoek triticale 2022

Er werd dit seizoen (2021-2022) op 3 locaties in Vlaanderen een LCG-rassenproef triticale geoogst. Hierin werden 8 verschillende rassen beproefd,  Er werd een gemiddelde opbrengst van 10,4 ton/hectare en gemiddeld hectolitergewicht van 75,1 kg bekomen.Ook op vlak van ziektegevoeligheid voor meeldauw en bruine roest konden duidelijke verschillen vastgesteld worden tussen de rassen. Lees het volledig bericht Lees meer »

Koolzaadbericht: Droogte verhindert een vroege zaai

Het koolzaad van vorig seizoen steekt nog maar sinds juli achter de planken en de nieuwe uitzaai dient zich alweer aan. Tenminste, als het eindelijk wil beginnen regenen want heel wat stoppelland ligt er zo droog bij dat niets wil kiemen. Op een enkeling na die vorige week geluk had met een onweersbui wachten koolzaadtelers met zaaien. Omdat het niet ... Lees meer »

Bevraging gerstteelt

Met oog op gericht onderzoek willen we via onderstaande bevraging vanuit het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen graag polsen naar hoe je vandaag de teelt van gerst uitvoert én welke eventuele knelpunten je ervaart. De bevraging zal een tiental minuten van je tijd vragen.  Alvast dank bij voorbaat ! Start de bevraging Lees meer »

LCG-rassenonderzoek zesrijige wintergerst 2022

Wintergerst rassenonderzoek

Er werd dit seizoen (2021-2022) op 4 locaties in Vlaanderen een LCG-rassenproef wintergerst geoogst. Hierin werden 23 verschillende rassen beproefd, waaronder 7 hybride rassen. Maar liefst 10 rassen in de proefopzet zijn tolerant ten aanzien van het dwergvergelingsvirus.  Met een gemiddelde opbrengst van 9,8 ton/hectare lagen de opbrengsten iets lager dan voorgaande jaren. Het hectolitergewicht daarentegen, zit met een gemiddelde ... Lees meer »