Home - Nieuws - Toestand wintertarwe 18-19 mei

Toestand wintertarwe 18-19 mei

Deze week werden op 25 waarnemingspercelen (proefpercelen en praktijkvelden) waarnemingen uitgevoerd in de wintertarwe op onbehandeld gewas.

Ondertussen bevindt het grootste deel van de percelen zich in stadia ‘laatste blad volledig uit’ (25%) en ‘aarzwelling’ (46%).19% bevindt zich reeds in verdere stadia waarbij de aar gedeeltelijk tot zelfs volledig zichtbaar is. Op 2% van die waarnemingspercelen is het stadium ‘de aar volledig zichtbaar’ bereikt.
Bekijk hier een overzicht van verschillende behandelingsschema’s met 1, 2 en 3 behandelingen.

De locaties van de waarnemingspercelen en de waargenomen bladziekten zijn weergegeven op volgende kaart. Klik op deze kaart voor meer info.

Gele roest breidde afgelopen week opnieuw uit. Op verschillende waarnemingspercelen is de behandelingsdrempel bereikt. Indien er nog niet behandeld werd, controleer uw percelen met gevoelige rassen.

Bruine roest werd op verschillende percelen waargenomen. Op één perceel werd de behandelingsdrempel reeds bereikt. De percelen moeten opgevolgd worden, zeker bij de gevoelige rassen. Wees alert bij warmere temperaturen.

Bladluizen en graanhaantjes dienen opgevolgd te worden. Voornamelijk met de huidige droge omstandigheden.

Klik hier voor het volledige bericht