Vernieuwde LCG-website

Gepubliceerd op  maandag 18 sep 2023 om 10:00 uur
Sinds kort is er een nieuwe LCG-website online.

De nieuwe website beoogt een frissere look, met dezelfde functionaliteiten en informatie als voorheen.

Op www.lcg.be kan je nu nog makkelijker info vinden over granen en eiwitgewassen. De website bevat zowel informatieve pagina’s als praktische tools.

Alle informatie die eerder op de website te vinden was, is nu toegankelijker aangeboden. De rassenfiches en -brochure die voorheen een weergave waren van statische tabellen, zijn flexibel raadpleegbaar op de website via een interactieve rassentool. LCG zal zich met andere woorden blijven inzetten om de landbouwer bij te staan met gerichte informatie. 

  • Inhoudelijk: Akkerbouwers, onderzoekers en andere geïnteresseerden hebben toegang tot heel wat artikels en rapporten voor de graanteelt, inclusief rassenresultaten, bemestingsadviezen, ziektebestrijding, onkruidbeheersing en plagen. Daarnaast zijn alle recente onderzoeksresultaten raadpleegbaar op de nieuwe website. 
  • Praktische tools: De tools die voorheen beschikbaar waren voor de gebruikers zoals het ziektemodel EPIPRE, webtool graanhaantje,... blijven beschikbaar, en worden uitgebreid met een interactieve rassenkeuzetool. 
  • Evenementen en studiedagen: De website geeft up-to-date informatie over de geplande activiteiten van het LCG en zijn partners via een overzichtelijke agenda. 
  • Nieuwsbrief: De akkerbouwer kan zich eenvoudig inschrijven op de website voor de LCG-nieuwsbrief. Deze is daarnaast ook in een compleet nieuw jasje gestoken, net als de website. De nieuwsbrief zal net als voorheen informatie geven aan de akkerbouwers met advies en waarschuwingsberichten over o.a. ziekten, plagen en bemesting. 

Aan jullie om te ontdekken!