Home - Geen categorie - AKKademie, een inspiratienamiddag voor akkerbouwers – 24 mei 2019 om 13u te Beitem

AKKademie, een inspiratienamiddag voor akkerbouwers – 24 mei 2019 om 13u te Beitem

Wil je een boeiende namiddag beleven vol actuele thema’s rond AKKerbouw? Wil je nieuwe machines uit de akkerbouw aan het werk zien? Ben je nieuwsgierig naar de resultaten van onze brede proefveldwerking? Dan mag je onze eerste inspiratienamiddag AKKerbouw op vrijdag 24 mei niet missen

Voor een goede adviesverlening naar akkerbouwers voeren we gericht onderzoek naar rassen, onkruidonderdrukking, ziekte- en plaagbestrijding. Zo gaan we ook op zoek naar het potentieel om nieuwe akkerbouwteelten te integreren in de huidige teeltrotatie. Daarvoor hebben we een intensieve proefveldwerking, zowel in de eigen proeftuin als op praktijkpercelen. Om de vinger aan de pols te houden is het daarnaast van belang om mee te zijn met de nieuwste ontwikkelingen: verschuivingen in beleid en wetgeving, maar ook ontwikkelingen op technologisch vlak.

AKKademie, inspiratienamiddag voor akkerbouwers

Wat dat precies inhoudt en hoe dat voor jou meerwaarde kan betekenen, kan je ontdekken tijdens de AKKademie, onze inspiratienamiddag voor akkerbouwers, op vrijdag 24 mei. We ontvangen Geert Naessens (weerman Radio 2) als centrale gastspreker. Hij voorziet wat toelichting omtrent de landbouw in een veranderd klimaat. Daarnaast brengen experten uit de sector hun inzichten over verschillende thema’s, waaronder wetgeving, robotisering en bank & verzekering. Tijdens een bezoek aan onze demolocatie zullen de aanwezige firma’s toelichting geven bij hun innovaties die de akkerbouw in de nabije toekomst zullen optimaliseren en ondersteunen.

Nadien kan je bijgepraten met een hapje en een drankje. We luisteren ook naar jouw ideeën om onze dienstverlening verder te verbeteren en ons onderzoek bij te sturen.

Praktische informatie

Meer informatie over het volledige programma kan je vinden op de website www.inagro.be/AKKademie.

Waar? Inagro vzw, Ieperseweg 87, 8800 Rumbeke-Beitem
Wanneer? Vrijdag 24 mei 2019 om 13.00 u
Inschrijven? Schrijf je in via deze link