Home - Nieuws - Bladluizen in wintergranen – Toestand 18-20 november 2019: verminderde maar gemiddeld hoge druk bij ingaan van de winter

Bladluizen in wintergranen – Toestand 18-20 november 2019: verminderde maar gemiddeld hoge druk bij ingaan van de winter

Afgelopen week verminderde de bladluisdruk verder. Omwille van de hoge druk van afgelopen najaar zijn er ondanks het verminderen van de druk bij het ingaan van de winter toch nog steeds bladluizen aanwezig.

Het is noodzakelijk alle percelen wintergranen die niet (meer) beschermd zijn tegen bladluizen een laatste keer te controleren. De bladluiscontrole gebeurt best tijdens de warmste uren van de namiddag. Percelen die nog niet beschermd zijn tegen bladluizen dienen prioritair gecontroleerd te worden. Percelen waar al een insecticidebehandeling werd uitgevoerd, dienen opnieuw gecontroleerd te worden wanneer de werkingsduur van de insecticidebespuiting naar zijn einde loopt.

Wees alert zolang de klimatologische omstandigheden gunstig blijven voor de activiteit van de bladluizen. Vooral moest het weer opnieuw zachter worden de komende weken.

De afgelopen koude nachten en koudere dagen remmen de verdere ontwikkeling van bladluizen, maar de volgende dagen wordt het weer warmer zonder nachtvorst.

Klik hier voor het volledige bericht