Home - Nieuws - Bladluizen in wintergranen – Toestand 12-13 november 2019: geen verdere uitbreiding maar te hoge aantasting voor de winter

Bladluizen in wintergranen – Toestand 12-13 november 2019: geen verdere uitbreiding maar te hoge aantasting voor de winter

De aantasting door bladluizen breidde afgelopen week gemiddeld niet meer verder uit. Lokaal kan dit echter wel nog het geval zijn. Het blijft noodzakelijk alle percelen wintergranen die niet (meer) beschermd zijn tegen bladluizen te controleren tot zolang de klimatologische omstandigheden gunstig blijven voor de activiteit van de bladluizen. De bladluiscontrole gebeurt best tijdens de warmste uren van de namiddag.
Percelen die nog niet beschermd zijn tegen bladluizen dienen prioritair gecontroleerd te worden. Percelen waar reeds een insecticidebehandeling werd uitgevoerd, dienen opnieuw gecontroleerd te worden wanneer de werkingsduur van de insecticidebespuiting naar zijn einde loopt.

Laat je niet verrassen door slechte weersomstandigheden waardoor de velden niet (meer) toegankelijk zijn om een insecticidebespuiting uit te voeren.  Lees meer.